Miljardi naulaa...

Kärvistelin tänään töissä vaikka mielessä oli ihan muut asiat. Ostin kostoksi jonkun pirun puutarhalehden vaikka en voi sietää niitä. Siinä oli juttua rinnetontista ja saniaisista ja se riitti minulle. Olen nimittäin ajatellut että ohjaisin ison pihani kasvua luonnolliseen suuntaan ja valitsisin kasveiksi jotain metsässä kasvavaa, niin kuin saniaisia. En ole mikään hortonomi joten joku helppohoitoinen olisi varmasti järkevä ratkaisu. Vähän isoja kiviä ja semmoista... Alppiruusuja on kuitenkin pakko saada vaikka ne nyt ei taida Suomessa ainakaan näillä korkeuksilla paljon villinä kasvaa.
Eläköityneet vanhempani painuivat ensi töikseen tänään talolle. Siellä revittiin lattialta muovimatot ja vanerit ja paljastettiin alta lautalattiaa. Vaneri oli naputeltu kiinni lautalattiaan kannattomilla pikku nauloilla. Miljardeilla kannattomilla pikku nauloilla. Onneksi kylällä asuu tuttu verhoilija joka lainasi jotain hila-vitkutinta jolla naulat saa irti "helposti" ja olohuoneen lattia vapautui naulataakastaan muutamassa tunnissa. Polvillaan lattialla ryömiminen ja hankalat työasennot eivät ole se kaikkein terveyttä edistävin juttu eläkeläisille ja komensin kaksikon omalle mökilleen illansuussa. Jatkan urakkaa viikonloppuna kun ajelen uudella (vanhalla) autollani itse mökille. Otan mukaan radion ja kahvit Airamin-termokseen ja sitten alkaa naulatalkoot. Huomenna lattiaa käy katsomassa lähikylästä joku miekkonen jolla on vehkeet joilla lattian saisi hiottua. Saas nähdä minkälaista hinta-arviota saan. Budjetti on luvattoman tiukka ja pahimmassa tapauksessa on vaan nöyrryttävä ja iskettävä päälle joku halpa vaihtoehto siihen saakka kun saan rahat kasaan. Toivottavasti saan pennini venymään!!
Toisena päivänä olisi tarkoituksena mitellä muutaman tapettikerroksen kanssa makuuhuoneessa. Sankkoja, harja ja vettä - katsotaan kumpi voittaa...

Kommentit

Suositut tekstit