AamiaisLoota


 Meillä jokaisella on omat aamurutiinit. Ne toistuu joka aamu ja ne osaa tehdä valveen ja unen välimaastossa kun tukka on vielä pystyssä eikä koneisto ole saanut kahvia. Lehden hakeminen postilaatikolta, verhojen avaaminen, aamutakin päälle laittaminen ja sokkona tohveleiden etsintä, lasten herättäminen tai lemmikin pihalle laskeminen oven raosta. Vanhapiikalassakin on rutiininsa joista kaikkien tärkein on AamiaisLootat. Jo useamman vuoden ajan olen tehnyt koirilleni, Reemukselle ja Amokselle, AamiaisLootat jossa aamiaisen annos laadukasta kuivamuonaa sekä muutama kuivattu lihaherkku tarjotaan pahvilaatikossa rypisteltyjen sanomalehtien joukossa. Aloin tehdä laatikoita pojille aamuisin kun koin työssäkäyvän äidin huonoa omatuntoa lasteni virikkeettömästä päivästä. Vaikka iltaisin aina touhutaan yhdessä ja lenkkeillään, tuntui että aamulenkki ei riitä kattamaan sitä että päivässä on jännitystä ja hauskaa tekemistä. Ainahan meillä on piiloteltu tyhjiin vessapaperirulliin nameja ja rullia ympäri asuntoa, tarjottu namit tiukasti suljetussa pakasterasiassa joka pitää itse avata ja pakattu tyhjät maitotölkit täyteen sanomalehteä ja nameja kerroksittain, mutta jostain keksin kokeilla ihan ison laatikon antamista tongittavaksi.
AamiaisLoota oli välitön hitti. Molemmat jaksaa käyttää 15-20 minuuttia joka aamu laatikon tonkimiseen, sen kaatamiseen ja papereiden levittämiseen löytääkseen jokaisen namin ja nappulan sen syövereistä. Erityisesti pappa-koirani Reemus nauttii hommasta siinä määrin että vahtaa aamuisin minua ja luomien pienikin väristys saa aikaan haukku-konsertin ja rynnistyksen laatikoita etsimään. Äiti-parka ei ikinä ole riittävän nopea laatikkojen lataaja vaan huokausten määrä ja surkea vinkuminen säestää joka aamun toimia.
Siivo on mahtava kun molemmat ovat laatikkonsa läpi käyneet eikä kyseinen virike sovi kaikkein heikkohermoisimmille siivous-intoilijoille. Mutta jos kestää kaaosta joka aamu sen hetken, saa myös itse aikaa aamutoimiin kun koirilla on muita kiireitä.
Ja hei, Vanhapiikala ei muutenkaan ole aina tip top kunnossa eikä siitä voi syyttää koiria...!
Suosittelen kokeilemaan jos sinulla on koiria. Nenän ja pään käyttäminen nimittäin väsyttää huomattavasti tehokkaammin kun lenkkeily ja onhan siinä sitten saanut koira toimittaa koiran virkaa ja tarkoitustaan <3
Sanomalehtisilppu kaaoksen keskeltä - hyvää pääsiäistä!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit